Пятница, 19.04.2024, 20:39
ВЕТЕРАНАМ РАКЕТНЫХ ВОЙСК СТРАТЕГИЧЕСКОГО НАЗНАЧЕНИЯ
ОСТАВИТЬ СОБЩЕНИЕ ФОТОГАЛЕРЕЯФИЛЬМЫ О РВСН ВыходВход
Вы вошли как Гость · Группа "Гости"Приветствую Вас, Гость · RSS
ЯЗЫК/Language
ОБЬЯВЛЕНИЕ
НАВИГАЦИЯ
ОБЩЕНИЕ
ДРУЖЕСКИЕ САЙТЫ
ГОСТИ САЙТА
 
Главная » 2022 » Декабрь » 6 » 05.12.2022. Україна – росія: від Будапештського меморандуму до Міжнародного трибуналу
21:23
05.12.2022. Україна – росія: від Будапештського меморандуму до Міжнародного трибуналу

Україна – росія.
Від Будапештського меморандуму до Міжнародного трибуналу

5 грудня 1994 року, Російська Федерація, Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії, Сполучені Штати Америки та Україна підписали Меморандум про гарантії безпеки у зв’язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї (Будапештський меморандум) в якому підтвердили Україні їх зобов’язання згідно з принципами Заключного Акту РБКЄ:

поважати незалежність, суверенітет та існуючі кордони України;

утримуватися від загрози силою або її застосування проти територіальної цілісності або політичної незалежності України і що ніяка їхня зброя ніколи не буде використовуватися проти України, крім цілей самооборони або будь-яким іншим чином згідно зі Статутом Організації Об’єднаних Націй;

утримуватись від економічного тиску, спрямованого на те, щоб підкорити власним інтересам здійснення Україною прав, притаманних її суверенітету, і таким чином забезпечити собі переваги будь-якого роду;

домагатися негайних дій з боку Ради Безпеки ООН з надання допомоги Україні як державі-учасниці Договору про нерозповсюдження ядерної зброї, що не володіє ядерною зброєю, в разі якщо Україна стане жертвою акту агресії або об’єктом погрози агресією з використанням ядерної зброї;

не застосовувати ядерну зброю проти будь-якої держави-учасниці Договору про нерозповсюдження ядерної зброї, що не володіє ядерною зброєю, крім як у випадку нападу на них, їх території чи їх підопічні території, на їх збройні сили або їх союзників з боку такої держави разом з державою, яка володіє ядерною зброєю або пов’язаним з ним союзною угодою.

Підписано в чотирьох примірниках, які мають однакову силу англійською, російською та українською мовами.
(Підписи) Л. Кучма, Б. Єльцин, Дж. Мейджор, Б. Клінтон м Будапешт, 5 грудня 1994 р.

Але, менше ніж за 20 років Росія всупереч своїм зобов'язанням захопила український Крим та розв'язала війну на Донбасі, а з 24 лютого 2022 року почала повномасштабну війну проти нашої держави на всій території України.

Починаючі з 24 лютого з навмисною жорстокістю росія ставить під приціл цивільних осіб і цивільні об’єкти, вбиваючи мирних людей. Від російських нападів гинуть діти, руйнуються школи і лікарні постійно ракетами обстрілює Україну. Окупанти знищують житлові будинки, транспортну та енергетичну інфраструктури. Від початку війни росія вже завдала по Україні 16 тисяч ракетних ударів. станом на 20 листопада росія вже випустила по Україні понад 4 700 крилатих ракет повітряного та морського базування (Х-101, Х-555, «Калібр»), керованих авіаційних ракет Х-59 та сотни ударних дронів Shahed-136/131, «Оріон», «Орлан-10». Останніми днями Росія взялась за нашу енергетичну інфраструктуру. Росіяни прагнуть взимку залишити українців без опалення та електрики. Понад 51 тисячу воєнних злочинів офіційно вже задокументовано в Україні з початку ії повномасштабної агресії росії.

Окупанти знищують житлові будинки, транспортну та енергетичну інфраструктури. Удари по критичній цивільній інфраструктурі – це воєнні злочини, які укладаються у російську стратегію геноциду українського народу. Міністр оборони України О. Резніков офіційно заявив, що "97% російських цілей в Україні, є цивільними. Ми воюємо проти терористичної держави. Україна переможе і притягне військових злочинців до відповідальності", — наголосив міністр.

Агресивна війна росії проти України, а також її односторонні дії, що обмежують український експорт сільськогосподарської продукції, спричиняють різке зростання цін на сировинних ринках та створюють загрози глобальній продовольчій безпеці.

Сьогодні всі ветерани - стратегічні ракетники в Україні, тисячі членів Всеукраїнської Спілки громадських організацій «Союз ветеранів Ракетних військ стратегічного призначення» необмежено обурені агресивними діями росії проти України, мають люту ненависть як до військове – політичного керівництва росії, так і до всіх росіян, які підтримують агресію проти України та намагання знищити нашу суверенну і незалежну державу. І це вже, повірте, на століття, як що не назавжди. Сьогодні нам соромно згадувати, що колись ми несли бойове чергування спільно з росіянами у складі РВСП, з військовими росіянами, які казали, що мають честь. Яка сьогодні «честь» у військовослужбовців росії, які воюють проти незалежної України. Це не військо і не армія, це збрід злочинців, убивців, мародерів і насильників, які для цього об’єдналися навіть з офіційним криміналом і злочинцями, що відбували покарання у в’язницях та воюють в більшості проти мірного населення та наших дітей. Тому ветерани-ракетники, вже з перших годин наполягали і продовжують наполягати на створенні Міжнародного трибуналу та засудження всіх військових та політичних злочинців.

Міжнародний кримінальний суд уже розпочав розслідування воєнних злочинів в Україні, але керівництво України стверджує, що МКС зазнає труднощів, оскільки, хоча він може судити тих, хто звинувачується в окремих воєнних злочинах, він не може переслідувати керівництво Кремля за ширший злочин агресії, оскільки Росія не підписала відповідний статут.

Сьогодні деякі керівники, політики та пропагандисти  росії намагаються стверджувати, що це начебто Україна та НАТО загрожували росії, і це начебто вони напали на росію, яка змушена вести «священну війну» на свій захист (!!!). А деякі їх закордонні «друзі» (а точніше – мерзотники) навіть ставлять питання про надання якихось гарантій безпеки росії під час можливих переговорів, (цим терористам !!!). Країні-терористу та вбивці вони пропонують надати гарантії безпеки, замість Нюрнбергу.

Саме війна путіна стала причиною розширення НАТО, а не навпаки. Росію ніхто не провокував, росії ніхто не погрожував, на росію ніхто не нападав. Натомість одна хвора на голову людина, з деякими своїми наближеними мерзотниками, обрала шлях нічим не спровокованої загарбницької війни і намагання повного знищення України. Іменна російська агресія та розв’язана путіним загарбницька війна, злочинні дії рашистів (спільно з «мобілізованим» кримінальним збродом) стали обґрунтованими причинами розширення НАТО, Тому намагання деяких російських політико-військових злочинців і мерзотників стверджувати, що причиною розв’язування повномасштабної війни росії проти незалежної України, стало начебто розширення НАТО, є боягузливою та підлою маячнею. Є намаганням перекласти вину з хворої голови мерзотника і військового злочинця, на народ і керівництво свободолюбівої, демократичної і незалежної України.

Це війна росії не проти України, а фактично війна проти світового порядку і проти всієї Європи в цілому. Тому, звичайно, ми повинні говорити про те, що путін воює проти всіх, і проти України, і проти всіх європейських країн. І коли ми говоримо, про справедливість і про відповідальність – це обов’язково має бути загальна позиція, адже це не просто українське питання, це питання всієї Європи. Якщо за наслідками російської збройної агресії в Україну не буде відповідальності путінського режиму і військових злочинців, то міжнародне право на цьому закінчиться, адже якщо можна здійснювати те, що називається злочин агресії, що є матір’ю всіх злочинів, то міжнародного права не існує. Тому така нагальна необхідність створення міжнародного трибуналу

Створення спеціального міжнародного трибуналу неминуче і є єдиним інструментом притягнути росію та її вище керівництво до відповідальності за агресію проти України.

Гарантії безпеки для всього цивілізованого світу стануть можливі лише після спеціального трибуналу щодо злочину агресії росії проти України. Домовленості після Путіна мають передбачати новий Будапештський меморандум, який Москва повинна буде підписати в контексті своєї відмови від ядерної зброї.

Підтверджені загальні військові втрати путінської орди від початку повномасштабного вторгнення станом на ранок 5 грудня становлять близько 91690 окупантів. Тільки протягом минулої доби українські захисники ліквідували щонайменше 540 окупантів. Крім того, ЗСУ знищили чимало одиниць ворожої техніки:

  • танків / tanks ‒ 2924 од.,
  • бойових броньованих машин / APV ‒ 5900 од.,
  • артилерійських систем / artillery systems – 1914 од.,
  • РСЗВ / MLRS – 395 од.,
  • засоби ППО / Anti-aircraft warfare systems ‒ 211 од.,
  • літаків / aircraft – 281 од.,
  • гелікоптерів / helicopters – 264 од.,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня / UAV operational-tactical level – 1582 од.,
  • крилаті ракети / cruise missiles ‒ 531 од.,
  • кораблі /катери / warships / boats ‒ 16 од.,
  • автомобільної техніки та автоцистерн/ vehicles and fuel tanks – 4497 од.,
  • спеціальна техніка / special equipment ‒ 163 од.

                       

Просмотров: 998 | Добавил: Админ | Рейтинг: 5.0/97
Всего комментариев: 0
Copyright MyCorp © 2024
Календарь
«  Декабрь 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
ПРАЗДНИКИ СЕГОДНЯ
Праздники Украины
ЖИЗНЬ САЙТА
Форма входа