Среда, 24.04.2024, 23:20
ВЕТЕРАНАМ РАКЕТНЫХ ВОЙСК СТРАТЕГИЧЕСКОГО НАЗНАЧЕНИЯ
ОСТАВИТЬ СОБЩЕНИЕ ФОТОГАЛЕРЕЯФИЛЬМЫ О РВСН ВыходВход
Вы вошли как Гость · Группа "Гости"Приветствую Вас, Гость · RSS
ЯЗЫК/Language
ОБЬЯВЛЕНИЕ
НАВИГАЦИЯ
ОБЩЕНИЕ
ДРУЖЕСКИЕ САЙТЫ
ГОСТИ САЙТА
 
Главная » 2016 » Август » 12 » 11 серпня 2016 року, м. Київ
19:40
11 серпня 2016 року, м. Київ

АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ МЕДИЧНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ВЕТЕРАНІВ-РАКЕТНИКІВ, ЛІКВІДАТОРІВ РАКЕТНО-ЯДЕРНОЇ ЗБРОЇ В УКРАЇНІ ТА УЧАСНИКІВ АТО

 

11 серпня 2016 року ветерани-ракетники Всеукраїнської спілки громадських організацій “Союз ветеранів РВСП України” спільно з посадовими особами лікувальних закладів Міністерства оборони України, Державної служби у справах ветеранів війни та учасників Антитерористичної операції, військовослужбовцями ЗСУ, учасниками АТО та представниками молоді – студентами і курсантами розглядали питання вирішення актуальних  проблем  медичного забезпечення  ветеранів-ракетників,  ліквідаторів  ракетно-ядерної  зброї  в Україні та  учасників  АТО.

          

До 13.00, в ході роботи у секціях, значну увагу було приділено обговоренню проблем і пропозицій, які стосуються віддалених гарнізонів та колишніх військових містечок стратегічних ракетників. Окремі військові містечка, де раніше були розташовані військові з’єднання та частини ракетників, мали свої госпіталі, але сьогодні залишилися фактично забутими в питаннях медичного забезпечення колишніх ракетників. Сотні ветеранів-ракетників, члени їх родин змушені звертатися за медичною допомогою в заклади, шо розташовані за десятки кілометрів (колишні військові гарнізони у м. Нові Білокоровичі, Макарів-1, Сарни, Первомайськ, Цибульово, Жеребково, Котовськ).

          

З 14.00 зустріч за круглим столом проходила на території НТУУ “КПІ”. Упродовж 2015 – 2016 років це була вже друга зустріч з цього важливого питання. Учасники круглого столу підвели підсумки роботи, виконаної після проведення міжнародного семінару у серпні 2015 р., висловили щиру вдячність керівництву Міністерства оборони України, Військово-медичного департаменту МОУ, працівникам Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону, Ірпіньського, Луцького, Хмельницького та інших госпіталів за увагу до ветеранів, військовослужбовців та учасників АТО.

Заслужений лікар України, колишній начальник медичної служби 43-ї Ракетної армії і нині діючий начальник відділення Військово-медичного клінічного центру ЦР І.О. Третяк доповів, що у даний час відмічається високий рівень захворюваності серед ветеранів-ракетників, які потребують спеціалізованої медичної допомоги, а в окремих гарнізонах (вказані вище) виникають труднощі щодо медичного обстеження і особливо, щодо надання невідкладної медичної допомоги. Тільки з Військово-медичного клінічного центру ЦР за три останніх роки було направлено на МСЕК 89 ветеранів-ракетників, які мали ознаки інвалідності. У даний час проводиться робота щодо зміни причинного зв’язку захворювань ветеранів, які брали участь в операції «Анадир», випробуваннях ракетно-ядерної зброї та були учасниками бойових дій. Враховуючі вищевказане, були запропоновані конкретні організаційні заходи та надані відповіді на задані питання.

          

Учасники круглого столу запропонували сформувати у складі Військово-медичних клінічних центрів медичний підрозділ спеціального призначення «Мобільна клініка» з використанням високотехнологічних мобільних медичних комплексів для надання медичної допомоги ліквідаторам ракетно-ядерної зброї безпосередньо в місцях їх проживання у віддалених гарнізонах колишніх ракетних дивізій, ракетних полків, об’єктів «С», арсеналів, баз, навчальних центрів 43 Ракетної армії.

Мобільні клініки, на думку багатьох ветеранів та фахівців-медиків, доцільно сформувати у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону (м.Львів) для забезпечення гарнізонів 44 та 37 ракетних дивізій; у Військово-медичному клінічному центрі Південного регіону (м.Одесса) для забезпечення 46 ракетної дивізії (м.Первомайськ), 26 арсеналу (м.Жеребково), 80 навчального центру (м.Котовськ); у Військово-медичному центрі Центрального регіону (м.Вінниця) для забезпечення управління 43 Ракетної армії та військових частин безпосереднього підпорядкування (м.Вінниця), 19 ракетної дивізії (м.Хмельницький), 50 ракетної дивізії (Н.Білокоровичи), 24 арсеналу (смт.Вакуленчук), об’єкта «С» (Цибульово Кіровоградської обл.). Постачання таких мобільних клінік – одне з питань, які по можливості треба вирішувати за підтримки закордонних інвесторів.

          

Іван Олександрович також розповів учасникам круглого столу про те, що незважаючи на складну ситуацію у зв’язку з подіями в зоні АТО, напруженість роботи військово-медичних закладів, майже тисяча ветеранів пройшла стаціонарні обстеження та лікування у військових госпіталях, військово-медичних клінічних центрах та військових санаторіях з використанням сучасних лікувально-діагностичних технологій; виконано ряд складних операцій (ендопротезування), на які були виділені цільові кошти.

У засіданні круглого столу взяв участь громадянин Канади, бізнесмен і власник компанії Том Скотт. Він завірив учасників зустрічі в тому, що вийде з конкретними пропозиціями до уряду Канади стосовно надання гранту для покращення медичного забезпечення в Україні та візьме участь в організації поставок необхідного медичного обладнання та ліків для лікування ветеранів-ракетників і учасників АТО. Робота з містером Скоттом та іншими іноземними громадянами з питань медичного забезпечення буде продовжена.

          

Лікар-терапевт Ірпіньського госпіталю майор А.Ю. Салієв розповів учасникам зустрічі про діяльність закладу та заходи, що вживаються для покрашення медичного забезпечення ветеранів та учасників АТО, відповів на запитання присутніх.

Під час обговорення питань ветерани-ракетники – В.Д. Іовлєв, Р.Н. Валєєв, Ю.Г. Чорний, А.М. Шпак, Г.М. Ткаченко, А.Ф. Матвєєв, В.Ф. Шацький, В.Ф. Корольов, В.Є. Долінський та ін. розповідали про важку службу ракетників і випробувачів, існуючі сьогодні проблеми у медичному забезпеченні ветеранів, дякували за вжиття дієвих заходів після проведення Міжнародного семінару у 2015 році  та надавали конкретні пропозиції. Всі виступаючі відмічали важливість та необхідність щорічного розгляду вказаного питання.

          

Завершуючи офіційну частину зустрічі, Голова організації – М.М. Філатов, подякував всім за активну працю, надані пропозиції та за рішенням Ради Спілки вручив грамоти ветеранам. Теплі, сердечні слова подяки прозвучали на адресу Заслуженого лікаря України, колишнього начальника медичної служби та чинного начальника відділення ВМКЦ ЦР, полковника медичної служби Івана Олександровича Третяка та інших ветеранів.

Обговорення існуючих проблем і пропозицій щодо їх вирішення було продовжено в ході обіду учасників заходу, запрошених повноважних гостей та представників молоді. Обід пройшов у добрій  обстановці, с цікавими спогадами, спілкуванням між ветеранами та представниками молодого покоління, обміном думками з багатьох питань.

Просмотров: 1581 | Добавил: Админ | Рейтинг: 5.0/11
Всего комментариев: 0
Copyright MyCorp © 2024
Календарь
«  Август 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ПРАЗДНИКИ СЕГОДНЯ
Праздники Украины
ЖИЗНЬ САЙТА
Форма входа