Суббота, 20.04.2024, 03:29
ВЕТЕРАНАМ РАКЕТНЫХ ВОЙСК СТРАТЕГИЧЕСКОГО НАЗНАЧЕНИЯ
ОСТАВИТЬ СОБЩЕНИЕ ФОТОГАЛЕРЕЯФИЛЬМЫ О РВСН ВыходВход
Вы вошли как Гость · Группа "Гости"Приветствую Вас, Гость · RSS
ЯЗЫК/Language
ОБЬЯВЛЕНИЕ
НАВИГАЦИЯ
ОБЩЕНИЕ
ДРУЖЕСКИЕ САЙТЫ
ГОСТИ САЙТА
 
Главная » 2017 » Апрель » 17 » 12.04.17. Круглий стіл: "Ракетно-космічний потенціал України - один з передових у світі"
22:43
12.04.17. Круглий стіл: "Ракетно-космічний потенціал України - один з передових у світі"

ЗУСТРІЧ ВЕТЕРАНІВ-РАКЕТНИКІВ З МОЛОДДЮ ЗА КРУГЛИМ СТОЛОМ: РАКЕТНО-КОСМІЧНИЙ ПОТЕНЦІАЛ УКРАЇНИ – ОДИН З ПЕРЕДОВИХ У СВІТІ”

 

12 квітня 2017 року, в День працівників ракетно-космічної галузі України і в день 56-ї річниці польоту в космос першого космонавта у світі – Ю.А. Гагаріна, пройшла зустріч ветеранів-ракетників, ветеранів та працівників ракетно-космічної галузі України за круглим столом з молоддю та військовослужбовцями ЗСУ: “Ракетно-космічний потенціал України – один з передових у світі”. У заході, який проходив спочатку в офісі організації Союзу ветеранів РВСП, а потім, в залі Адміністративної ради Державного політехнічного музею при КПІ імені І. Сікорського, взяло участь понад 250 осіб, в тому числі ветеранів з більшості регіональних осередків.

          

У заході взяли участь: Ільченко Михайло Юхимович – проректор НТУУ «КПІ» з наукової роботи, академік НАН України; льотчик-космонавт, Герой України, Президент АКТА – Каденюк Леонід Костянтинович; Кузнєцов Едуард Іванович – радник Голови ДКАУ; Бобир Микола Іванович – директор ММІ; Збруцький Олександр Васильович – декан ФАКС; ветерани Ракетних військ стратегічного призначення; ветерани підприємств ракетно-космічної галузі України, ветерани космодромів Байконур, Капустін Яр, Плесецьк – учасники запусків 1-го ШСЗ, Ю.А. Гагаріна, автоматичних міжпланетних станцій; представники громадськості, студенти НТУУ «КПІ», учні Малої академії наук у Києві, військовослужбовці ЗСУ, курсанти ліцею з підвищеною військовою та фізичною підготовкою, учні СШ № 36 ім. С.П. Королева; представники преси і телебачення.

          

Учасники заходу поклали квіти до обеліска основоположника практичної космонавтики – С.П. Корольова, який народився в м. Житомир і проходив навчання в Київському політехнічному інституті, переглянули фрагменти фільмів, присвячених польоту в космос Ю.О. Гагаріна.

 

Кожен такий захід відкриває нові сторінки про видатних українців, творців ракетно-космічної техніки, космонавтів, ракетників та випробувачів, видатних осіб, життя та діяльність яких тісно пов’язані з Україною, сприяє військово-патріотичному вихованню нашої молоді. А це один з надважливих напрямків і у діяльності навчальних закладів, і у діяльності громадських організацій ветеранів-ракетників, ветеранів космодромів і підприємств ракетно-космічної галузі України, які входять до складу Всеукраїнської спілки ракетників.

          

Молодші покоління українців повинні знати і завжди пам’ятати і першого космонавта планети, і наших земляків-українців – перших ракетників та теоретиків космонавтики: Засядько Олександра Дмитровича і Кондратюка Юрія Васильовича з Полтавщини, Константинова Костянтина Івановича і Кибальчича Миколу Івановича з Чернігівщини, вчених та конструкторів ракетно-космічної техніки – Корольова Сергія Павловича, який народився у м. Житомир, одесита Глушко Валентина Петровича, Янгеля Михайла Кузьмича корні якого починаються з Чернігівщини, Будника Василя Сергійовича з Чернігівщини, Решетньова Михайла Федоровича з Миколаївщини, киянина – Лозино-Лозинського Гліба Євгеновича та багатьох інших, хто створив теоретичні і практичні основи космонавтики та ракетно-космічної промисловості України. Пам’ятати тих, хто десятками років ніс бойове чергування в Ракетних військах стратегічного призначення, на полігонах та космодромах проводив випробування ракетної техніки і запуски космічних апаратів. Знати, що серед космонавтів колишнього СРСР, України і Росії 20 космонавтів – вихідці з України.

Нам є на кого рівнятися і є з кого брати приклад для особистого життя, використовувати їх досягнення та досвід у військово-патріотичному вихованні молоді України.

          

Михайло Юхимович Ільченко розповів про участь вчених, інженерів КПІ в освоєнні космічного простору. Леонід Костянтинович Каденюк поділився спогадами щодо розвитку пілотованої космонавтики після Ю.О. Гагаріна та ролі України у практичному освоєнні космосу. Більш детально про перспективи освоєння космічного простору в Україні розповів Едуард Іванович Кузнєцов. Заслужений випробувач космічної техніки, ветеран космодрому Капустін Яр – Олег Порфирійович Прусс поділився спогадами про службу в період від випробування перших ракет до польоту людини в космічний простір. Голова Всеукраїнської спілки стратегічних ракетників – Микола Михайлович Філатов, беручи до уваги війну на сході України, більше уваги приділив питанням військово-патріотичного виховання молоді та соціальному захисту всіх ветеранів і учасників АТО.

Всі виступаючі з гордістю говорили про світові досягнення України в освоєнні космосу, у створенні сучасних космічних ракет і апаратів, бойових ракетних комплексів і міжконтинентальних стратегічних ракет.

          

Ветерани також казали, що сьогодні народ України, в тому числі і ветерани ракетних військ стратегічного призначення, глибоко занепокоєні порушеннями територіальної цілісності нашої держави та агресивними діями Російської Федерації проти України. В таких умовах більшість ветеранів-стратегічних ракетників, серед яких є учасники Другої світової війни, учасники бойових дій і учасники АТО, беруть активну участь у військово-патріотичному вихованні молоді незалежної України. Цей важливий напрямок діяльності був, є і завжди буде одним з головних у діяльності ветеранських організацій стратегічних ракетників.

За вже сформованою традицією, багато ветеранів було нагороджено знаками, грамотами та почесними званнями. Далі, після завершення концертної програми, обмін спогадами і думками тривав у добрій атмосфері в ході дружнього обіду.

Просмотров: 1605 | Добавил: Админ | Рейтинг: 5.0/13
Всего комментариев: 0
Copyright MyCorp © 2024
Календарь
«  Апрель 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
ПРАЗДНИКИ СЕГОДНЯ
Праздники Украины
ЖИЗНЬ САЙТА
Форма входа