Суббота, 20.04.2024, 03:36
ВЕТЕРАНАМ РАКЕТНЫХ ВОЙСК СТРАТЕГИЧЕСКОГО НАЗНАЧЕНИЯ
ОСТАВИТЬ СОБЩЕНИЕ ФОТОГАЛЕРЕЯФИЛЬМЫ О РВСН ВыходВход
Вы вошли как Гость · Группа "Гости"Приветствую Вас, Гость · RSS
ЯЗЫК/Language
ОБЬЯВЛЕНИЕ
НАВИГАЦИЯ
ОБЩЕНИЕ
ДРУЖЕСКИЕ САЙТЫ
ГОСТИ САЙТА
 
Главная » 2017 » Январь » 23 » 18.01.2017. Зустріч з нагоди 110-ї річниці від дня народження С.П. Корольова
13:59
18.01.2017. Зустріч з нагоди 110-ї річниці від дня народження С.П. Корольова

ЗУСТРІЧ ВЕТЕРАНІВ-РАКЕТНИКІВ З МОЛОДДЮ ЗА КРУГЛИМ СТОЛОМ, ПРИСВЯЧЕНИМ 110-й РІЧНИЦІ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ С.П. КОРОЛЬОВА

18 січня 2017 року в залі Адміністративної ради КПІ ім.. Ігоря Сікорського відбулася зустріч керівництва НТУУ «КПІ», ветеранів-ракетників ВСГО «Союз ветеранів РВСП України», родичів С.П. Корольова, космонавтів України і колишнього СРСР, керівництва підприємств ракетно-космічної галузі НКАУ з молоддю України за круглим столом.

Зустріч була присвячена 110-й річниці від дня народження у м. Житомирі видатного Головного конструктора ракетно-космічної техніки, Двічі Героя Соціалістичної Праці, Лауреата декількох Премій, доктора технічних наук, професора Сергія Павловича Корольова. У заході взяли участь понад 200 осіб.

У заході взяли участь:

ректор НТУУ «КПІ», академік НАН України - Згуровський Михайло Захарович; проректор з наукової роботи, академік НАН України – Ільченко Михайло Юхимович; донька С.П. Корольова, доктор медичних наук, професор – Корольова Наталія Сергіївна, а також його онук – Сергій Іванович Корольов; перший космонавт України, Герой України - Каденюк Леонід Костянтинович; космонавт СРСР, Двічі Герой Радянського Союзу – Александров Олександр Павлович з дружиною; голова правління ВАТ «Меридіан» ім. С.П. Корольова – Проценко Вячеслав Олександрович; радник голови НКАУ – Кузнєцов Едуард Іванович; керівники підприємств ракетно-космічної галузі України та інші поважні посадові особи.

          

Захід розпочався з покладання квітів до пам’ятника Сергію Павловичу Корольову та фотографування біля нього.

У залі, після покладання квітів, відкрив засідання та представив почесних учасників і запрошених гостей ректор НТУУ «КПІ» - Михайло Згуровський. Після цього учасникам заходу був продемонстрований відеофільм «Тріумф і трагедія С.П. Корольова».

          

Далі своїми цікавими спогадами про батька поділилася донька Сергія Павловича – Наталія Сергіївна Корольова. Вона розповіла про складне, водночас видатне і трагічне життя свого батька.

Юність конструктора пройшла в Україні, 2 роки він навчався на Механічному факультеті КПІ. Більше семи років Сергій Корольов провів в ув’язненні. Після звільнення очолив ракетну програму СРСР. Під його керівництвом було здійснено пуск першої міжконтинентальної балістичної ракети, запущено перший штучний супутник Землі, а також здійснено перший політ людини в космос.

          

По завершенню виступу Наталія Сергіївна подарувала КПІ свою книгу про життя батька та декілька експонатів для музею.

Багато змістовної та цікавої інформації про С.П. Корольова, становлення та розвиток ракетно-космічної галузі СРСР та України, пуски ракет-носіїв та польоти в космос почули учасники заходу у виступах космонавтів: Алєксандрова О.П. та Каденюка Л.К.

Керівники об’єднань та підприємств ракетно-космічної галузі України, ветерани-ракетники в своїх виступах також підкреслювали визначну роль Сергія Павловича Корольова в розвитку та становленні ракетно-космічної промисловості, в досягненнях вітчизняних ракетників та науковців та в освоєнні космічного простору.

          

З великою зацікавленістю учасники заходу переглянули фотопрезентацію: «Родина С.П. Корольова в КПІ. Дружба довжиною в півсторіччя».

Неабиякий інтерес до постаті Сергія Корольова, його життєпису та досягнень, проявила присутня в залі молодь. Сергій Павлович справедливо носить звання основоположника практичної космонавтики і є гідним прикладом мужності та незламності для молодих поколінь.

По завершенню офіційної частини заходу та заключного слова ректора НТУУ «КПІ» спілкування продовжилося в неформальній обстановці, учасники та гості отримали подарунки, обмінялися сувенірами та мали змогу обговорити питання подальшої взаємодії.

Просмотров: 1606 | Добавил: Админ | Рейтинг: 5.0/12
Всего комментариев: 0
Copyright MyCorp © 2024
Календарь
«  Январь 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
ПРАЗДНИКИ СЕГОДНЯ
Праздники Украины
ЖИЗНЬ САЙТА
Форма входа