Пятница, 29.03.2024, 06:43
ВЕТЕРАНАМ РАКЕТНЫХ ВОЙСК СТРАТЕГИЧЕСКОГО НАЗНАЧЕНИЯ
ОСТАВИТЬ СОБЩЕНИЕ ФОТОГАЛЕРЕЯФИЛЬМЫ О РВСН ВыходВход
Вы вошли как Гость · Группа "Гости"Приветствую Вас, Гость · RSS
ЯЗЫК/Language
ОБЬЯВЛЕНИЕ
НАВИГАЦИЯ
ОБЩЕНИЕ
ДРУЖЕСКИЕ САЙТЫ
ГОСТИ САЙТА
 
Главная » 2016 » Ноябрь » 20 » 18 листопада 2016 року. Науково-практична конференція ветеранів-ракетників
19:37
18 листопада 2016 року. Науково-практична конференція ветеранів-ракетників

НА  ТЕРЕНАХ  УКРАЇНИ  ЗРОСТАЄ  НОВЕ  ПОКОЛІННЯ ПАТРІОТІВ, ЯКЕ ЗДАТНЕ ЗАХИСТИТИ НЕЗАЛЕЖНІСТЬ СВОЄЇ БАТЬКІВЩИНИ

 

Невпинно минають роки. Час іде і, нажаль, деякі ветерани, заслужені ракетники йдуть з життя. Цей факт накладає на нас ще більшу відповідальність і обов’язок розповідати молодшому поколінню про службу та традиції стратегічних ракетників, досягнення вчених, конструкторів, виробників та випробувачів ракетно-ядерної зброї, несення бойового чергування, проведення регламентних робіт та заміну ракетних комплексів на більш сучасні.

Сьогодні, вдивляючись у мужні обличчя ветеранів, юні обличчя молоді, воїнів сучасної української армії, ми бачимо у них риси наших славетних пращурів. На теренах Украйни зростає нове покоління патріотів, яке здатне захистити незалежність своєї Батьківщини.

Такі зустрічі корисні для молоді, якій цікаві наші спогади, накопичений досвід та знання. Не менш корисні вони і для ветеранів, яким є що розповісти, вони можуть знову згадати сурові будні своєї служби та зберегти віру у себе, у свої сили, в те, що вони потрібні суспільству.

18 листопада 2016 року, на базі музею НТУУ КПІ пройшла науково-практична конференція ветеранів-ракетників з військовослужбовцями ЗСУ, курсантами, студентами, учнями СШ № 36 та ліцеїстами. В ході конференції були обговорені актуальні питання і проблеми військово-патріотичного виховання молоді України.

На початку роботи учасники конференції переглянули фільм про діяльність і світові досягнення підприємства ракетно-космічної галузі України – київського КБ і заводу «Арсенал».

          

Ветерани-ракетники розповідали про те, що у 90-ті роки Україна добровільно стала на шлях однобічного ракетно-ядерного роззброєння. У стислі терміни були зняти з бойового чергування сучасні стратегічні бойові ракетні комплекси та повністю ліквідована наявна на її території стратегічна ракетно-ядерна зброя. Практично одночасно наша Держава, також добровільно, відмовилась і від оперативно-тактичної ядерної зброї, яка на той час у великій кількості була розташована на її території і була власністю народу України.

          

Відмовляючись добровільно від третього за потужністю у світі ракетно-ядерного потенціалу, українці сподівалися на відповідні гарантії безпеки, перш за все з боку держав, які володіють ракетно-ядерним озброєнням.

Нажаль, сьогодні народ України, в тому числі і ветерани ракетних військ стратегічного призначення, глибоко занепокоєні порушеннями територіальної цілісності своєї держави та агресивними діями Російської Федерації щодо України і в цілому щодо порушення міжнародного спокою та безпекового простору Європи.

          

Тому, сьогодні, для народу України, для кожного ветерана-ракетника, питання військового захисту держави, питання військово-патріотичного виховання нашої молоді, встали на перший план.

В неоголошеній війні на сході України, захищаючи свій народ, захищаючи незалежність і територіальну цілісність держави, гинуть патріоти України, гинуть її кращі сини. Тому, і ветерани-ракетники України не можуть не говорити про окупацію Криму, про неоголошену війну і агресію на сході України та не можуть бути сторонніми глядачами.

В таких умовах більшість ветеранів-стратегічних ракетників, серед яких є учасники Другої світової війни, учасники бойових дій і учасники АТО, беруть активну участь у військово-патріотичному вихованні молоді незалежної України. Цей важливий напрямок діяльності був, є і завжди буде одним з головних напрямків у діяльності ветеранських організацій стратегічних ракетників.

          

Ветеранські організації стратегічних ракетників продовжують цілеспрямовану роботу по збереженню славних, героїчних традицій РВСП, займаються військово-патріотичним вихованням нашої молоді і роблять все можливе для захисту Держави

Представники обласних та міських ветеранських організацій ракетників: А.С. Горюнов, В.М. Спринчак, А.М. Шпак, Г.К. Жигулин, А.О. Аракелян, інші ветерани та представники молоді говорили про високу відповідальність і самовідданість воїнів-ракетників, акцентували увагу на необхідності зміцнення обороноздатності держави та посилення військово-патріотичного виховання молоді України, яка гідна старшого покоління.

          

Людмила Михайлівна Щербанюк розповіла про цікаві особисті зустрічі з астронавтами США, про космонавтів-жінок та написану нею книгу, подякувала ветеранам-ракетникам та звернулася до присутньої молоді.

Представники молодого покоління сказали багато добрих слів на адресу ветеранів-ракетників, подякували організаторам заходу. Вони запевнили ветеранів, що докладатимуть всіх зусиль для захисту нашої Батьківщини і для збереження славних традицій стратегічних ракетників.

Учасники круглого столу вшанували пам'ять всіх загиблих і померлих ракетників, пам'ять тих, хто загинув, захищаючи територіальну цілісність і незалежність України в антитерористичній операції, хвилиною мовчання.

          

Після традиційного процесу нагородження офіційна частина конференції була завершена. Далі спілкування ветеранів, запрошених почесних гостей та представників молоді продовжилося під час тривалого обіду, який пройшов в добрій, братській обстановці, з цікавими спогадами, спілкуванням між ветеранами і представниками молодого покоління, обміном думками з багатьох питань.

Проведена наукова-практична конференція досягла запланованої мети і буде сприяти підвищенню ефективності військово-патріотичного виховання молоді та воїнів ЗСУ на славних традиціях стратегічних ракетників.

Просмотров: 1704 | Добавил: Админ | Рейтинг: 5.0/12
Всего комментариев: 0
Copyright MyCorp © 2024
Календарь
«  Ноябрь 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
ПРАЗДНИКИ СЕГОДНЯ
Праздники Украины
ЖИЗНЬ САЙТА
Форма входа