Пятница, 29.03.2024, 07:00
ВЕТЕРАНАМ РАКЕТНЫХ ВОЙСК СТРАТЕГИЧЕСКОГО НАЗНАЧЕНИЯ
ОСТАВИТЬ СОБЩЕНИЕ ФОТОГАЛЕРЕЯФИЛЬМЫ О РВСН ВыходВход
Вы вошли как Гость · Группа "Гости"Приветствую Вас, Гость · RSS
ЯЗЫК/Language
ОБЬЯВЛЕНИЕ
НАВИГАЦИЯ
ОБЩЕНИЕ
ДРУЖЕСКИЕ САЙТЫ
ГОСТИ САЙТА
 
Главная » 2016 » Декабрь » 06

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ

ДО КРАЇН-ПІДПИСАНТІВ БУДАПЕШТСЬКОГО МЕМОРАНДУМУ. ДО ЧЛЕНІВ ЯДЕРНОГО КЛУБУ. ДО СВІТОВОЇ СПІЛЬНОТИ

Ми, ветерани-ракетники та учасники міжнародної науково-практичної конференції «Ветерани стратегічних ядерних сил – за зменшення ядерної загрози в світі, нерозповсюдження ядерного озброєння, за виконання Будапештського меморандуму» звертаємось до країн-підписантів Будапештського меморандуму, ядерного клубу, світової спільноти із закликом до вжиття дієвих заходів щодо припинення російської агресії на Сході України, повернення анексованого Російською Федерацією Криму.

Відмовляючись у 90-ті роки добровільно від сучасного озброєння і третього за потужністю у світі ракетно-ядерного потенціалу, Україна сподівалася на відповідні гарантії її безпеки, перш за все з боку держав, які володіють ракетно-ядерним озброєнням.

Але сьогодні, ветерани ракетних військ стратегічного призначення (РВСП) України, як і більшість народу України, глибоко занепокоєні порушенням територіальної цілісності своєї держави та агресивними діями Російської Федерації щодо України, а також порушенням безпекового простору Європи в цілому.

Не зважаючи на положення Будапештського меморандуму від 5 грудня 1994 року про надання гарантій безпеки Україні у зв’язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї (ДНЯЗ), де затверджено зобов’язання держав-підписантів “утримуватися від загрози силою чи її використання проти територіальної цілісності чи політичної незалежності України”, Росія здійснила анексію Криму та продовжує посилювати воєнну напруженість на Сході України.

З метою забезпечення сталого, цивілізованого розвитку світової спільноти, зниження ймовірності виникнення конфліктів із застосуванням ракетно-ядерного та звичайного озброєння Україна стала на шлях позаядерної держави та добровільно ліквідувала наявну на її території ракетно-ядерну зброю. Саме ми, ветерани-ракетники, заради сьогоднішнього та майбутніх поколінь, своєю практичною діяльністю сприяли повній ліквідації на території України стратегічної ракетно-ядерної зброї.

... Читать дальше »

Просмотров: 1594 | Добавил: Админ | Дата: 06.12.2016

Copyright MyCorp © 2024
Календарь
«  Декабрь 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
ПРАЗДНИКИ СЕГОДНЯ
Праздники Украины
ЖИЗНЬ САЙТА
Форма входа