Вторник, 19.03.2024, 08:32
ВЕТЕРАНАМ РАКЕТНЫХ ВОЙСК СТРАТЕГИЧЕСКОГО НАЗНАЧЕНИЯ
ОСТАВИТЬ СОБЩЕНИЕ ФОТОГАЛЕРЕЯФИЛЬМЫ О РВСН ВыходВход
Вы вошли как Гость · Группа "Гости"Приветствую Вас, Гость · RSS
ЯЗЫК/Language
ОБЬЯВЛЕНИЕ
НАВИГАЦИЯ
ОБЩЕНИЕ
ДРУЖЕСКИЕ САЙТЫ
ГОСТИ САЙТА
 
Главная » Архив материалов

 

Газета Держава 

 

Ликвидаторы стратегического назначения

№43(839)     27 октября – 2 ноября 2017 г.                                 25 Октября 2017 

Недавно в Музее ракетных войск стратегического назначения, размещенном в пгт Побугское Голованевского р-на Кировоградской обл., ветеранская организация РВСН провела весьма примечательный «круглый стол». Представители некогда третьего по мощности ракетно-ядерного потенциала, ликвидированного с принятием ряда международных соглашений, в том числе Будапештского меморандума, вновь призвали мировое сообщество и гарантов безопасности Украины добросовестно отнестись к выполнению взятых 23 года назад обязанностей.

... Читать дальше »

Просмотров: 1704 | Добавил: Админ | Дата: 29.10.2017

 

ПАМЯТАЄМО  ЗАГИБЛИХ  РАКЕТНИКІВ

24 жовтня 2017 року на базі музею НТУУ “КПІ” за участю членів родин загиблих ракетників пройшла традиційна зустріч ветеранів-ракетників з молоддю. 

При освоєнні і випробуваннях оперативно-стратегічних ракетних комплексів, під час несення бойового чергування, проведення регламентних робіт, доопрацювань, при усуненні несправностей і ліквідації аварійних ситуацій сотні стратегічних ракетників віддали свої життя, загинули заради захисту своєї батьківщини.

                       

Причинами цих трагедій були і технічні прорахунки, пов'язані, перш за все, із вкрай стислими термінами розробки нових ракетних комплексів, і так званий людський фактор, який інколи призводив до порушень технологічної дисципліни або прийняття недостатньо зважених - помилкових рішень.

... Читать дальше »

Просмотров: 1679 | Добавил: Админ | Дата: 26.10.2017

 

05 жовтня 2017       21 стор.       ( http://na.mil.gov.ua/files/pdf/5520-(05-10-2017).pdf )

РАКЕТНИКИ-ЛІКВІДАТОРИ:

НА МЕЖІ ЗАБУТТЯ

УЧАСНИКИ ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ АВАРІЇ НА ЧАЕС КОРИСТУЮТЬСЯ ЦІЛИМ СПЕКТРОМ СОЦІАЛЬНИХ БОНУСІВ, А ОТ КОЛИШНІХ РАКЕТНИКІВ РВСП, ЗДАЄТЬСЯ, НЕ ПОМІЧАЮТЬ

Нещодавно в Музеї ракетних військ стратегічного призначення, що в Побузькому на Кіровоградщині, відбулося засідання за круглим столом ветеранської організації РВСП. Представники колись третього за потужністю ракетно-ядерного потенціалу, ліквідованого після ухвалення низки міжнародних угод, зокрема Будапештського меморандуму, знову закликали світову спільноту й гарантів безпеки України сумлінніше ставитися до виконання взятих 23 роки тому зобов’язань. Узявши участь у заході, я звернув увагу на деякі важливі аспекти, які давно турбують сивочолих ветеранів, але про які мало знають українці.

 

Ветерани-ракетники запросили до себе на гостину чимало молоді

... Читать дальше »

Просмотров: 1721 | Добавил: Админ | Дата: 20.10.2017

ВЕТЕРАНИ РАКЕТНИКИ ПРОДОВЖУЮТЬ ОПІКУВАТИСЬ БЕЗПЕКОЮ УКРАЇНИ

29-30 вересня 2017 року на базі Музею Ракетних військ стратегічного призначення України Всеукраїнською спілкою громадських організацій «Союз ветеранів Ракетних військ стратегічного призначення України» було проведено міжнародний круглий стіл, присвячений питанням забезпечення зовнішньої безпеки України, виконання положень Будапештського меморандуму державами-підписантами та військово-патріотичного виховання українського воїнства та молоді.

... Читать дальше »

Просмотров: 1471 | Добавил: Админ | Дата: 20.10.2017

СОЦІАЛЬНО - МЕДИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ВЕТЕРАНІВ, ЛІКВІДАТОРІВ РАКЕТНО-ЯДЕРНОЇ ЗБРОЇ В УКРАЇНІ ТА УЧАСНИКІВ АТО

 

 

08 липня 2017 року на території НТУУ «КПІ» пройшла зустріч за круглим столом ветеранів-ракетників, воїнів ЗСУ та молоді з представниками науково-дослідних, навчальних та лікувальних закладів Міністерства оборони України. Активну участь у роботі взяли представники інших громадських організацій, в тому числі і Всеукраїнської громадської організації імені М.І. Пирогова «Військова медицина України».

 

У роботі Круглого столу брали участь: заступник начальника Української військово-медичної академії з наукової роботи, доктор медичних наук, професор Власенко Олег Миколайович; начальник Науково-дослідного інституту проблем військової медицини, доктор медичних наук Галушка Андрій Миколайович; старший науковий співробітник Науково-дослідного інституту проблем військової медицини Горішна Ольга Василівна; старший науковий співробітник Науково-дослідного інституту проблем військової медицини Української військово-медичної академії Мацюра Павло Володимирович; заслужений лікар України, Завідувач відділення медичного забезпечення ліквідаторів ракетно-ядерної зброї та екстремальних підрозділів, колишній начальник медичної служби 43-ї ракетної армії Третяк Іван Олександрович; начальник Хмельницького військового госпіталю Мельник Сергій Борисович; заступник начальника Житомирського військового госпіталю Гнесь Олександр Анатолійович; голова Всеукраїнської громадської організації імені М.І. Пирогова «Військова медицина України» Малиш Олександр Олексійович; представник Управління з гендерних питань та взаємодії з громадськими організаціями інвалідів, ветеранів війни та праці; делегати та представники організацій ветеранів-ракетників Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Запорізької, Київської, Миколаївської, Одеської, Рівненської, Сумської, Харківської та Хмельницької областей, міста Києва, ветерани НКАУ, космодромів Байконур, Капустин Яр, Плесецьк; студенти НТУУ «КПІ», військовослужбовці ЗСУ, студенти Київського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою та учні СШ № 36 ім. С.П. Корольова.

          

... Читать дальше »

Просмотров: 1628 | Добавил: Админ | Дата: 15.07.2017

ЗУСТРІЧ ВЕТЕРАНІВ-РАКЕТНИКІВ З МОЛОДДЮ ЗА КРУГЛИМ СТОЛОМ: РАКЕТНО-КОСМІЧНИЙ ПОТЕНЦІАЛ УКРАЇНИ – ОДИН З ПЕРЕДОВИХ У СВІТІ”

 

12 квітня 2017 року, в День працівників ракетно-космічної галузі України і в день 56-ї річниці польоту в космос першого космонавта у світі – Ю.А. Гагаріна, пройшла зустріч ветеранів-ракетників, ветеранів та працівників ракетно-космічної галузі України за круглим столом з молоддю та військовослужбовцями ЗСУ: “Ракетно-космічний потенціал України – один з передових у світі”. У заході, який проходив спочатку в офісі організації Союзу ветеранів РВСП, а потім, в залі Адміністративної ради Державного політехнічного музею при КПІ імені І. Сікорського, взяло участь понад 250 осіб, в тому числі ветеранів з більшості регіональних осередків.

... Читать дальше »

Просмотров: 1598 | Добавил: Админ | Дата: 16.04.2017

ЗУСТРІЧ ВЕТЕРАНІВ-РАКЕТНИКІВ З МОЛОДДЮ ЗА КРУГЛИМ СТОЛОМ, ПРИСВЯЧЕНИМ 110-й РІЧНИЦІ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ С.П. КОРОЛЬОВА

18 січня 2017 року в залі Адміністративної ради КПІ ім.. Ігоря Сікорського відбулася зустріч керівництва НТУУ «КПІ», ветеранів-ракетників ВСГО «Союз ветеранів РВСП України», родичів С.П. Корольова, космонавтів України і колишнього СРСР, керівництва підприємств ракетно-космічної галузі НКАУ з молоддю України за круглим столом.

Зустріч була присвячена 110-й річниці від дня народження у м. Житомирі видатного Головного конструктора ракетно-космічної техніки, Двічі Героя Соціалістичної Праці, Лауреата декількох Премій, доктора технічних наук, професора Сергія Павловича Корольова. У заході взяли участь понад 200 осіб.

... Читать дальше »

Просмотров: 1602 | Добавил: Админ | Дата: 23.01.2017

ВЕТЕРАНАМ – СТРАТЕГІЧНИМ РАКЕТНИКАМ УКРАЇНИ Є ЩО ЗГАДАТИ, І Є ПРО ЩО РОЗПОВІСТИ МОЛОДІ

17 грудня 2016 року, з нагоди 57-ї річниці створення Ракетних військ стратегічного призначення колишнього СРСР, пройшла цікава зустріч стратегічних ракетників України з молоддю.

Спочатку зустріч молоді з активом ветеранських організацій, представниками обласних і регіональних осередків проходила в приміщеннях розгорнутої експозиції в офісі Київської міської організації ветеранів-ракетників. Представники Дніпропетровської обласної організації ракетників від імені КБ «Південне» передали до музею декілька унікальних експонатів з елементів ракетно-космічної техніки та декілька книг про видатних ракетників і конструкторів України.

          

Свої експонати для музею залишили і представники Рівненської, Сумської та Вінницької обласних організацій. І ветерани, і молодь з великою зацікавленістю оглядали розгорнуту експозицію, нові експонати та слухали стратегічних ракетників.

Далі зустріч, обмін спогадами і думками, проходили на базі Державного музею НТУУ «КПІ». Ветерани-ракетники згадували про важкі і відповідальні будні сурової служби ракетників, урочисті ритуали розводів і несення бойового чергування, проведення випробувань ракетно-космічної техніки, регламентних робіт та усунення виникаючих несправностей.

                     

... Читать дальше »

Просмотров: 1661 | Добавил: Админ | Дата: 19.12.2016

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ

ДО КРАЇН-ПІДПИСАНТІВ БУДАПЕШТСЬКОГО МЕМОРАНДУМУ. ДО ЧЛЕНІВ ЯДЕРНОГО КЛУБУ. ДО СВІТОВОЇ СПІЛЬНОТИ

Ми, ветерани-ракетники та учасники міжнародної науково-практичної конференції «Ветерани стратегічних ядерних сил – за зменшення ядерної загрози в світі, нерозповсюдження ядерного озброєння, за виконання Будапештського меморандуму» звертаємось до країн-підписантів Будапештського меморандуму, ядерного клубу, світової спільноти із закликом до вжиття дієвих заходів щодо припинення російської агресії на Сході України, повернення анексованого Російською Федерацією Криму.

Відмовляючись у 90-ті роки добровільно від сучасного озброєння і третього за потужністю у світі ракетно-ядерного потенціалу, Україна сподівалася на відповідні гарантії її безпеки, перш за все з боку держав, які володіють ракетно-ядерним озброєнням.

Але сьогодні, ветерани ракетних військ стратегічного призначення (РВСП) України, як і більшість народу України, глибоко занепокоєні порушенням територіальної цілісності своєї держави та агресивними діями Російської Федерації щодо України, а також порушенням безпекового простору Європи в цілому.

Не зважаючи на положення Будапештського меморандуму від 5 грудня 1994 року про надання гарантій безпеки Україні у зв’язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї (ДНЯЗ), де затверджено зобов’язання держав-підписантів “утримуватися від загрози силою чи її використання проти територіальної цілісності чи політичної незалежності України”, Росія здійснила анексію Криму та продовжує посилювати воєнну напруженість на Сході України.

З метою забезпечення сталого, цивілізованого розвитку світової спільноти, зниження ймовірності виникнення конфліктів із застосуванням ракетно-ядерного та звичайного озброєння Україна стала на шлях позаядерної держави та добровільно ліквідувала наявну на її території ракетно-ядерну зброю. Саме ми, ветерани-ракетники, заради сьогоднішнього та майбутніх поколінь, своєю практичною діяльністю сприяли повній ліквідації на території України стратегічної ракетно-ядерної зброї.

... Читать дальше »

Просмотров: 1594 | Добавил: Админ | Дата: 06.12.2016

НА  ТЕРЕНАХ  УКРАЇНИ  ЗРОСТАЄ  НОВЕ  ПОКОЛІННЯ ПАТРІОТІВ, ЯКЕ ЗДАТНЕ ЗАХИСТИТИ НЕЗАЛЕЖНІСТЬ СВОЄЇ БАТЬКІВЩИНИ

 

Невпинно минають роки. Час іде і, нажаль, деякі ветерани, заслужені ракетники йдуть з життя. Цей факт накладає на нас ще більшу відповідальність і обов’язок розповідати молодшому поколінню про службу та традиції стратегічних ракетників, досягнення вчених, конструкторів, виробників та випробувачів ракетно-ядерної зброї, несення бойового чергування, проведення регламентних робіт та заміну ракетних комплексів на більш сучасні.

Сьогодні, вдивляючись у мужні обличчя ветеранів, юні обличчя молоді, воїнів сучасної української армії, ми бачимо у них риси наших славетних пращурів. На теренах Украйни зростає нове покоління патріотів, яке здатне захистити незалежність своєї Батьківщини.

Такі зустрічі корисні для молоді, якій цікаві наші спогади, накопичений досвід та знання. Не менш корисні вони і для ветеранів, яким є що розповісти, вони можуть знову згадати сурові будні своєї служби та зберегти віру у себе, у свої сили, в те, що вони потрібні суспільству.

18 листопада 2016 року, на базі музею НТУУ КПІ пройшла науково-практична конференція ветеранів-ракетників з військовослужбовцями ЗСУ, курсантами, студентами, учнями СШ № 36 та ліцеїстами. В ході конференції були обговорені актуальні питання і проблеми військово-патріотичного виховання молоді України.

На початку роботи учасники конференції переглянули фільм про діяльність і світові досягнення підприємства ракетно-космічної галузі України – київського КБ і заводу «Арсенал».

          

... Читать дальше »

Просмотров: 1703 | Добавил: Админ | Дата: 20.11.2016

« 1 2 3 4 5 6 7 »
Copyright MyCorp © 2024
Календарь
«  Март 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
ПРАЗДНИКИ СЕГОДНЯ
Праздники Украины
ЖИЗНЬ САЙТА
Форма входа