Четверг, 25.04.2024, 19:12
ВЕТЕРАНАМ РАКЕТНЫХ ВОЙСК СТРАТЕГИЧЕСКОГО НАЗНАЧЕНИЯ
ОСТАВИТЬ СОБЩЕНИЕ ФОТОГАЛЕРЕЯФИЛЬМЫ О РВСН ВыходВход
Вы вошли как Гость · Группа "Гости"Приветствую Вас, Гость · RSS
ЯЗЫК/Language
ОБЬЯВЛЕНИЕ
НАВИГАЦИЯ
ОБЩЕНИЕ
ДРУЖЕСКИЕ САЙТЫ
ГОСТИ САЙТА
 
Главная » 2022 » Январь » 22 » 12.01.2022. 115-та річниця з дня народження С.П. Корольова
14:47
12.01.2022. 115-та річниця з дня народження С.П. Корольова

115-та річниця з дня народження С.П. Корольова

12 січня 2022 року, у Житомирі, та території Національного музею космонавтики ім. С.П.Корольова відбулись урочистості з нагоди 115-ї річниці від дня народження Сергія Павловича Корольова.

У святкових заходах взяли участь представники влади міста та області, депутати обласної ради, керівники структурних підрозділів ОДА та міськради, Почесна варта Житомирського військового інституту, ветерани-ракетники на чолі з головою громадської організації Союз ветеранів Ракетних військ стратегічного призначення України” генерал-майором у відставці М.М. Філатовим, громадськість та ЗМІ.

Після покладання квітів до пам’ятника видатному житомирянину та до погруддя вченого біля Національного музею космонавтики ім.С.П.Корольова, відбулися святкові заходи в експозиції «Космос» та презентація результатів діяльності інноваційно-космічного кластера «Полісся» у Поліському національному університеті.

З нагоди свята, за рішеннями Житомирської обласної державної адміністрації, Житомирської міської ради, Департаменту культури, молоді та спорту Житомирської обласної адміністрації, було відзначено та нагороджено грамотами і подяками багато діючих посадових осіб навчальних, творчих та просвітницьких закладів Житомирщини, громадських об’єднань та організацій, співробітників музею, найбільш активних громадян і ветеранів.

            

Голова громадської організації «Союз ветеранів Ракетних військ стратегічного призначення» генерал-майором у відставці Микола Філатов подарував Національному музею космонавтики ім.С.П.Корольова та Поліському національному університеті свої книги Утраченный ракетно-ядерный щит Украины. Хроника. Аналитика. Воспоминания з брошурами-буклетами: “Ветерани-ракетники і молодь України разом. Є така професія – захищати Батьківщину” та “Історичний шлях України до без’ядерного статусу. Від проголошення незалежності до Меморандуму про гарантії безпеки (Будапештського меморандуму)”. Понад 40 примірників вищевказаних брошур-буклетів було вручено учасникам заходу та представникам Житомирських навчальних закладів.

            

Родзинкою святкового заходу став виступ Академічної хорової капели ОРЕЯ під керівництвом художнього керівника та диригента – Заслуженого діяча мистецтв України Олександра Вацака. Науковими співробітниками музею до 115-ї річниці з дня народження С.П. Корольова було створено та продемонстровано учасникам заходу хронікальний фільм 20 хвилин з Корольовим.

На Житомирщині урочистий захід з нагоди 115-ї річниці від дня народження С.П. Корольова завершився проведенням на території Поліського національного університету достатньо цікавої та змістової презентації результатів діяльності інноваційно-космічного кластера Полісся”, з обговоренням питань використання космічних досліджень в інтересах розвитку народного господарства та діяльності місцевих громад.

Водночас, громадська організація “Союз ветеранів Ракетних військ стратегічного призначення Україниз нагоди 115 річниці з дня народження видатного українця – С.П. Корольова в офісному приміщенні, з використанням розгорнутої експозиції, провела зустріч ветеранів, молоді та військовослужбовців за круглим столом “Видатні українці – Генеральні та Головні конструктори ракетно-космічної техніки.

            

Учасники цього заходу у своїх промовах відмічали, що Сергій Павлович Корольов — українець, який став першим головним конструктором ракетно-космічних систем в колишньому Радянському Союзі, а практичний початок космічної ери людства безпосередньо пов'язаний з ім'ям звичайного житомирця Сергія Павловича Корольова, який зробив можливими запуск першого штучного супутника Землі, перший політ людини в космос, перший вихід космонавта у відкритий космос, роботу орбітальної станції і багато іншого.

            

Ветерани-ракетники підкреслювали, що молодші покоління українців повинні знати і завжди пам’ятати і першого космонавта планети, і наших земляків-українців – перших ракетників та теоретиків космонавтики: Засядько Олександра Дмитровича і Кондратюка Юрія Васильовича з Полтавщини, Константинова Костянтина Івановича і Кибальчича Миколи Івановича з Чернігівщини, вчених та конструкторів ракетно-космічної техніки - одесита – генерального конструктора ракетних двигунів Глушко Валентина Петровича, генерального конструктора КБ «Південне» Янгеля Михайла Кузьмича корні якого починаються з Чернігівщини, Будника Василя Сергійовича з Чернігівщини, Решетньова Михайла Федоровича з Миколаївщини, киянина Лозино-Лозинського Гліба Євгеновича та багатьох інших, хто створив теоретичні і практичні основи космонавтики та ракетно-космічної промисловості України.

Пам’ятати тих, хто десятками років ніс бойове чергування в Ракетних військах стратегічного призначення, проводив випробування ракетної техніки та запуски космічних апаратів на полігонах і космодромах. Знати, що серед космонавтів колишнього СРСР, 20 космонавтів – вихідці з України.

Нам є на кого рівнятися і є з кого брати приклад для особистого життя, використовувати їх досягнення та досвід у національному та військово-патріотичному вихованні молоді України!

Просмотров: 1280 | Добавил: Админ | Рейтинг: 5.0/187
Всего комментариев: 0
Copyright MyCorp © 2024
Календарь
«  Январь 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ПРАЗДНИКИ СЕГОДНЯ
Праздники Украины
ЖИЗНЬ САЙТА
Форма входа