Пятница, 10.05.2024, 05:45
ВЕТЕРАНАМ РАКЕТНЫХ ВОЙСК СТРАТЕГИЧЕСКОГО НАЗНАЧЕНИЯ
ОСТАВИТЬ СОБЩЕНИЕ ФОТОГАЛЕРЕЯФИЛЬМЫ О РВСН ВыходВход
Вы вошли как Гость · Группа "Гости"Приветствую Вас, Гость · RSS
ЯЗЫК/Language
ОБЬЯВЛЕНИЕ
НАВИГАЦИЯ
ОБЩЕНИЕ
ДРУЖЕСКИЕ САЙТЫ
ГОСТИ САЙТА
 
Главная » 2017 » Июль » 15 » 08.07.17. Міжнародний круглий стіл, м. Київ
18:26
08.07.17. Міжнародний круглий стіл, м. Київ

СОЦІАЛЬНО - МЕДИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ВЕТЕРАНІВ, ЛІКВІДАТОРІВ РАКЕТНО-ЯДЕРНОЇ ЗБРОЇ В УКРАЇНІ ТА УЧАСНИКІВ АТО

 

 

08 липня 2017 року на території НТУУ «КПІ» пройшла зустріч за круглим столом ветеранів-ракетників, воїнів ЗСУ та молоді з представниками науково-дослідних, навчальних та лікувальних закладів Міністерства оборони України. Активну участь у роботі взяли представники інших громадських організацій, в тому числі і Всеукраїнської громадської організації імені М.І. Пирогова «Військова медицина України».

 

У роботі Круглого столу брали участь: заступник начальника Української військово-медичної академії з наукової роботи, доктор медичних наук, професор Власенко Олег Миколайович; начальник Науково-дослідного інституту проблем військової медицини, доктор медичних наук Галушка Андрій Миколайович; старший науковий співробітник Науково-дослідного інституту проблем військової медицини Горішна Ольга Василівна; старший науковий співробітник Науково-дослідного інституту проблем військової медицини Української військово-медичної академії Мацюра Павло Володимирович; заслужений лікар України, Завідувач відділення медичного забезпечення ліквідаторів ракетно-ядерної зброї та екстремальних підрозділів, колишній начальник медичної служби 43-ї ракетної армії Третяк Іван Олександрович; начальник Хмельницького військового госпіталю Мельник Сергій Борисович; заступник начальника Житомирського військового госпіталю Гнесь Олександр Анатолійович; голова Всеукраїнської громадської організації імені М.І. Пирогова «Військова медицина України» Малиш Олександр Олексійович; представник Управління з гендерних питань та взаємодії з громадськими організаціями інвалідів, ветеранів війни та праці; делегати та представники організацій ветеранів-ракетників Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Запорізької, Київської, Миколаївської, Одеської, Рівненської, Сумської, Харківської та Хмельницької областей, міста Києва, ветерани НКАУ, космодромів Байконур, Капустин Яр, Плесецьк; студенти НТУУ «КПІ», військовослужбовці ЗСУ, студенти Київського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою та учні СШ № 36 ім. С.П. Корольова.

          

Учасники круглого столу позитивно оцінили проведену роботу згідно прийнятих у попередніх роках рішень, відмітили, що найбільшу гуманітарну допомогу Україні надають Японія, Сполучені Штати Америки, Канада, Нідерланди, Швейцарія, Німеччина, обговорили актуальні питання та шляхи удосконалення соціально-медичного забезпечення і реабілітації ветеранів-ракетників, ліквідаторів ракетно-ядерної зброї в Україні та учасників АТО, визначили план подальшої спільної роботи за вказаними напрямками.

Як і раніше, значну увагу було приділено проблемам і пропозиціям, що стосуються віддалених гарнізонів та колишніх військових містечок стратегічних ракетників. Окремі військові містечка, де раніше були розташовані військові з’єднання та частини ракетників, мали свої госпіталі, але сьогодні залишилися фактично забутими в питаннях медичного забезпечення. Сотні ветеранів-ракетників, члени їх родин змушені звертатися за медичною допомогою в заклади, шо розташовані за десятки кілометрів (колишні військові гарнізони у м. Нові Білокоровичі, Макарів-1, Сарни, Первомайськ, Цибульово, Жеребково, Котовськ).

          

Заслужений лікар України, колишній начальник медичної служби 43-ї Ракетної армії і нині діючий начальник відділення Військово-медичного клінічного центру ЦР І.О. Третяк доповів, що у даний час відмічається високий рівень захворюваності серед ветеранів-ракетників, які потребують спеціалізованої медичної допомоги, а в окремих гарнізонах (вказані вище) виникають труднощі щодо медичного обстеження і особливо, щодо надання невідкладної медичної допомоги ветеранам та учасникам АТО, які проживають у цих регіонах. Також доповідач відмітив значне зростання чисельності ветеранів-ракетників, направлених за останні роки з ознаками інвалідності на МСЕК. Іван Олександрович підкреслив важливість та необхідність уточнення причинного зв’язку захворювань ветеранів, які брали участь в операції «Анадир», випробуваннях ракетно-ядерної зброї та були учасниками бойових дій зі специфікою завдань, які вони виконували. Враховуючи вищевказане, були запропоновані конкретні організаційні заходи щодо вирішення позначених питань.

Учасники круглого столу повторно запропонували сформувати у складі Військово-медичних клінічних центрів медичний підрозділ спеціального призначення «Мобільна клініка» з використанням високотехнологічних мобільних медичних комплексів для надання медичної допомоги ліквідаторам ракетно-ядерної зброї безпосередньо в місцях їх проживання у віддалених гарнізонах колишніх ракетних дивізій, ракетних полків, об’єктів «С», арсеналів, баз, навчальних центрів 43-ї Ракетної армії.

          

Іван Олександрович також розповів учасникам круглого столу про те, що незважаючи на складну ситуацію у зв’язку з подіями в зоні АТО, напруженість роботи військово-медичних закладів, більше тисячі ветеранів пройшли стаціонарні обстеження та лікування у військових госпіталях, військово-медичних клінічних центрах та військових санаторіях з використанням сучасних лікувально-діагностичних технологій; виконано ряд складних операцій (ендопротезування), на які були виділені цільові кошти.

Під час обговорення питань представники навчальних, науково-дослідних та лікувальних закладів Міністерства оборони України О.М. Власенко, О.В. Горішна, П.В. Мацюра, С.Б. Мельник, О.А. Гнесь, голова ВГО О.О. Малиш, розповіли учасникам зустрічі про діяльність закладів та заходи, що вживаються для покрашення медичного забезпечення ветеранів та учасників АТО, надали відповіді на запитання присутніх.

          

Ветерани-ракетники А.Ф. Матвєєв, Ю.А. Погуляєв, В.Ф. Шацький, Ю.В. Мирний, Ю.Г. Чорний та інші розповідали про важку службу ракетників і випробувачів, існуючі сьогодні проблеми медичного забезпечення ветеранів, подякували за вжиття дієвих заходів після проведення аналогічних зустрічей у 2015 – 2016 роках, надали свої пропозиції. Всі виступаючі відмічали важливість та необхідність щорічного розгляду вказаного питання.

Враховуючи однобічне добровільне ракетно-ядерне роззброєння України, гарантії Будапештського меморандуму, учасники круглого столу прийняли відкрите звернення до урядів іноземних держав, яке буде розміщено в ЗМІ та офіційно направлено через відповідні посольства.

Обговорення існуючих проблем і пропозицій щодо їх вирішення було продовжено в ході обіду учасників заходу, запрошених повноважних гостей та представників молоді.

Просмотров: 1636 | Добавил: Админ | Теги: ракетні війська, Ядерна зброя України, Будапештський меморандум, медичне забезпечення ветеранів | Рейтинг: 5.0/12
Всего комментариев: 0
Copyright MyCorp © 2024
Календарь
«  Июль 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ПРАЗДНИКИ СЕГОДНЯ
Праздники Украины
ЖИЗНЬ САЙТА
Форма входа