Пятница, 19.04.2024, 20:44
ВЕТЕРАНАМ РАКЕТНЫХ ВОЙСК СТРАТЕГИЧЕСКОГО НАЗНАЧЕНИЯ
ОСТАВИТЬ СОБЩЕНИЕ ФОТОГАЛЕРЕЯФИЛЬМЫ О РВСН ВыходВход
Вы вошли как Гость · Группа "Гости"Приветствую Вас, Гость · RSS
ЯЗЫК/Language
ОБЬЯВЛЕНИЕ
НАВИГАЦИЯ
ОБЩЕНИЕ
ДРУЖЕСКИЕ САЙТЫ
ГОСТИ САЙТА
 
Главная » Архив материалов

Шановні ветерани Ракетних військ стратегічного призначення, ветерани військової служби, користувачі нашого сайту та громадяни, які цікавляться історією України та її Збройних сил!

 

Після тривалого очікування з друку вийшла книга колишнього командира 46-ї ракетної дивізії Ракетних військ стратегічного призначення, екс-першого заступника командувача 43-ї ракетної армії Миколи Філатова. Офіційна презентація книги відбудеться у березні-квітні 2020 року. Але перше ознайомлення з книгою та її вручення ветеранам-ракетникам відбулося 15.02.2020 року в офісному приміщенні громадської організації «Союз ветеранів Ракетних військ стратегічного призначення».

      

... Читать дальше »

Просмотров: 2589 | Добавил: Админ | Дата: 18.02.2020

Генерал-майор Николай Филатов: Чтобы удержать Крым, не нужно было ядерного оружия, требовалась воля Турчинова

112.ua https://112.ua/interview/general-mayor-nikolay-filatov-chtoby-uderzhat-krym-ne-nuzhno-bylo-yadernogo-oruzhiya-trebovalas-volya-turchinova-517344.html

 

 https://imgclf.112.ua/125x125/2019/12/04/409445.jpg?timestamp=1575467160 Николай Филатов Генерал-майор запаса 10:1205.12.2019

Украина стала обладателем множества "ядерных призов" после распада СССР. Большим потенциалом обладали только США и Россия. Эти же страны вместе с Великобританией подписали с Украиной Будапештский меморандум, пообещав ей гарантии суверенитета. Случилось это ровно 25 лет назад. Сегодня в Украине до сих пор остаются профессионалы ракетного дела. Один из них, генерал-майор запаса Николай Филатов, командовал одной из двух ядерных дивизий, которые остались в Украине после 1991-го, - Первомайской. Он рассказал нам, по каким причинам ракетчики долгое время не принимали украинскую присягу, что мотивировало кадровых офицеров уезжать служить в Россию и могло ли ядерное оружие уберечь Крым и Донбасс от оккупации.

... Читать дальше »

Просмотров: 2748 | Добавил: Админ | Дата: 15.12.2019

Міжнародна конференція з питань ракетно-ядерного роззброєння України

вересень 2019 року, Італія (Сієна)

 

З 20 по 23 вересня 2019 року в Італії (Сієна), пройшла Міжнародна конференція з питань співпраці США, України і Росії в 1991-1996 роках щодо ядерного роззброєння України (Nunn-Lugar Revisited). Конференцію проводив Архів Національної Безпеки Сполучених Штатів Америки.

Від України на конференцію Ядерна зброя і Україна були запрошені та брали участь в її роботі:

  • екс-перший заступник командувача 43-ї ракетної армії, колишній командир 46-ї ракетної дивізії (м. Первомайськ, 1990-1994 рр.), автор книги Втрачений ракетно-ядерний щит України. Хроніка. Аналітика. Спогади генерал-майор у відставці Микола Михайлович Філатов;
  • депутат Верховної Ради України, екс-міністр охорони навколишнього середовища та ядерної безпеки України (1992-1998 рр.), автор книги Історія ядерного роззброєння УкраїниЮрій Іванович Костенко;
  • колишній командувач 31-ї ракетної армії РВСП (1988-1993 рр.), екс-начальник управління озброєння ЗСУ, генерал-лейтенант у відставці Ігор Васильович Пустовий;
  • депутат Верховної Ради України, екс-заступник міністра закордонних справ України (1992-1995 рр.), екс-міністр закордонних справ України (1998-2000 рр. і 2005-2007 рр.), ветеран дипломатичної місії України при ООН (1981-1986 рр.) Борис Іванович Тарасюк.

 

Микола Філатов спілкується с екс-міністром оборони США В. Перрі

... Читать дальше »

Просмотров: 2741 | Добавил: Админ | Дата: 10.11.2019

Фактично впродовж трьох років посадові особи (керівництво) Державної служби (а інколи і не без участі посадовців з МСП) нахабно і цинічно знущаються  над патріотично налаштованим ветеранським об’єднанням, до складу якого входять ветерани-ракетники, учасники війни, учасники бойових дій та АТО, умисно перешкоджають законній діяльності та військово-патріотичній роботі з молоддю Всеукраїнської спілки ГО “Союз ветеранів Ракетних військ стратегічного призначення України” .

Ми сподівалися, що у вказаних посадових осіб залишилося хоча б трошки совісті та вистачить розуму вибачитися та виправити свої помилки і неправомірні дії. Але, на жаль, наші надії виявились марними. Вони вже бачать себе на посадах в новому міністерстві у справах ветеранів і мають одну мету – протриматися до призначення на нові посади, а потім продовжити свої брудні дії (МарченкоВ.С, Мальцев І.В, БубленкоЮ.П., Лавінюкова Н.В., та деякі інші). На жаль, нас знову в ДС і МСП не почули!

Але, про це та інше, не менш цікаве і ганебне, найближчим часом в інших публікаціях та зверненнях до керівництва держави, а поки що пропонуємо користувачам сайту для ознайомлення другу статтю “Українського репортера.

 (Мабуть це зацікавить і міністра у справах ветеранів).

 

12.11.2018

Леонід Фросевич

Свої і чужі ветерани, або як чиновники виділяють кошти на підтримку громадських організацій

http://ukrreporter.com.ua/suspilstvo/svoyi-i-chuzhi-veterany-abo-yak-chynovnyky-vydilyayut-koshty-na-pidtrymku-gromadskyh-organizatsij.html

Редакція “Українського репортера” продовжує розповідати про те, що відбувається за лаштунками начебто конкурсного розподілу коштів державного бюджету для фінансової підтримки діяльності ветеранських організацій, які опікуються військово-патріотичним вихованням молоді.

Керівник Всеукраїнської спілки громадських організацій “Союз ветеранів Ракетних військ стратегічного призначення України” генерал-майор запасу Микола Михайлович Філатов показав нам документи, як чиновники Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО відфутболюють, на його думку, невгодних, а також з великим обуренням розповів про враження від “спілкування” з управлінцями, від стилю їхньої роботи.

За більш ніж сорокарічну службу в армії генерал Філатов знає багато різних прикладів, як ведуть себе люди при високих посадах і званнях, але про сьогоднішні взаємини з Держслужбою у справах ветеранів війни та учасників АТО він висловлюється дуже різко, бо такого стилю і методів роботи, каже, як демонструють чиновники, він ніколи не бачив.

... Читать дальше »

Просмотров: 2296 | Добавил: Админ | Дата: 01.01.2019

Грудень 2019 року – друге видання доопрацьованого та доповненого Буклету

Буклет “Ветерани-ракетники і молодь України разом. Є така професія – захищати Батьківщину”

 

Громадське об’єднання “Союз ветеранів Ракетних військ стратегічного призначення”, не зважаючи на тривале перешкоджання законній діяльності Всеукраїнської Спілки громадських організацій стратегічних ветеранів-ракетників з боку керівництва та окремих непрофесійних і нечесних посадових осіб колишньої Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО (Марченко В.С., Мальцева І.В., Бубленко Ю.П., Лавінюкової Н.В. та деяких інших, які нажаль опинилися і у складі заново створеному Міністерстві ветеранів), розробило і видало у грудні 2018 р. Буклет “Ветерани-ракетники і молодь України разом. Є така професія – захищати Батьківщину”, який викладено нижче вже у варіанті другого, допрацьованого та доповненого видання 2019 року (стор. № 6, 27, 28, 29, 30). Обидва видання Буклету зроблено за підтримки і сприяння, наданої міській громадській організації Департаментом соціальної політики виконавчого органу Київської Міської ради (КМДА).

 

... Читать дальше »

Просмотров: 2365 | Добавил: Админ | Дата: 23.12.2018

Головний редактор Леонід ФРОСЕВИЧ

http://ukrreporter.com.ua/suspilstvo/chynovnyky-stavlyat-palytsi-v-kolesa-veteranskij-organizatsiyi-voyiniv-raketnykiv.html

    

 

Чиновники ставлять палиці в колеса ветеранській організації воїнів-ракетників

 

Час від часу чуємо: необхідно посилювати національно-патріотичне виховання дітей та молоді, адже це – один із пріоритетних напрямів діяльності держави та суспільства. Зрештою, на цьому акцентує увагу і Стратегія національно-патріотичного виховання. Уряд затвердив навіть відповідний план дій до 2020 року на цьому відповідальному фронті робіт. Зокрема, передбачені освітньо-виховні, інформаційно-просвітницькі, культурологічні, міжнародні заходи…

Але що спостерігаємо? Є факти, коли деяким ветеранським громадським організаціям, які вирішили підставити плече цій важливій справі, чиновники кажуть: «Стоп!».

... Читать дальше »

Просмотров: 2167 | Добавил: Админ | Дата: 15.09.2018

 

Ветерани об’єднуються!

           

16 серпня 2018 року підписаний договір про співробітництво між Громадською організацією «Ветерани військової контррозвідки України» та Громадською організацією «Союз ветеранів Ракетних військ стратегічного призначення».

З боку ГО “ВВК України” договір підписав Голова Правління – генерал-майор у відставці А.Ф. Матвєєв, з боку ГО «Союз ветеранів РВСП» Голова Ради – генерал-майор у відставці М.М. Філатов. На заході була присутня представник Ради національної безпеки і оборони України А. Кириленко.

На фото: зліва – Голова Ради ГО «Союз ветеранів РВСП» М.М.Філатов, справа – Голова Правління ГО «ВВК України» А.Ф.Матвєєв.

На фото: на передньому плані зліва – представник РНБО України А.Коваленко, справа – член Правління ГО «ВВК України» генерал-майор запасу В.М.Щербина.

 

Просмотров: 1809 | Добавил: Админ | Дата: 05.09.2018

 

У Київському політехнічному інституті відбулася зустріч ветеранів-ракетників із молоддю

 

12 квітня 2018 року, в залі Адміністративної ради Державного політехнічного музею при КПІ імені І. Сікорського пройшов круглий стіл на тему: «Підтримуємо ракетно-космічний потенціал України».

... Читать дальше »

Просмотров: 1624 | Добавил: Админ | Дата: 19.04.2018

 

ЗВІТНО-ВИБОРЧА КОНФЕРЕНЦІЯ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ СПІЛКИ “СОЮЗ ВЕТЕРАНІВ РАКЕТНИХ ВІЙСЬК СТРАТЕГІЧНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ УКРАЇНИ”

 

17 грудня 2017 в місті Києві, на базі Київського НТУУ “КПІ ім. Ігоря Сікорського”, пройшла звітно-виборча конференція Всеукраїнської спілки Союз ветеранів РВСП України та зустріч ветеранів-ракетників з молоддю з обговоренням питання: “Є така професія – захищати свою Батьківщину”. Конференція була приурочена до дня 5-ї річниці створення Всеукраїнської Спілки і традиційно – до дня створення Ракетних військ стратегічного призначення та ракетно-ядерного угруповання на території України.

           

У конференції взяли участь 34 делегати від більшості регіональних організацій, що входять до складу Спілки, ветерани Ракетних військ стратегічного призначення, ветерани космодромів, ветерани та працівники ракетно-космічної галузі України, військовослужбовці і ветерани Збройних Сил України, учасники Антитерористичної операції; представники молоді України.

... Читать дальше »

Просмотров: 1994 | Добавил: Админ | Дата: 23.12.2017

 

55 - РІЧНИЦЯ  ОПЕРАТИВНО-СТРАТЕГІЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ  АНАДИР”.  РАКЕТНИКИ  УКРАЇНИ НА  ЗАХИСТІ  МИРУ

25 листопада 2017 року, з нагоди 55-ї річниці оперативно-стратегічної операції “Анадир”, пройшла зустріч безпосередніх учасників Карибської кризи, ветеранів – стратегічних ракетників України з військовослужбовцями ЗСУ та молоддю.

Спочатку зустріч з учасниками операції “Анадир”, активом ветеранських організацій, представниками обласних і регіональних осередків проходила в приміщеннях розгорнутої експозиції в офісі Київської міської організації ветеранів-ракетників.

           

Далі зустріч за круглим столом, обмін спогадами і думками проходили на базі Державного музею НТУУ «КПІ». Учасники оперативно-стратегічної військової операції, ветерани-ракетники згадували про важкі і відповідальні будні далекого 1962 року, сурові дійсності цілком таємної операції з надання інтернаціональної допомоги молодій Республіці Куба в захисті її свободи і недоторканості. Відверто розповідали про часи, коли світ практично стояв на порозі третьої світової війни та ядерної катастрофи.

... Читать дальше »

Просмотров: 1836 | Добавил: Админ | Дата: 30.11.2017

« 1 2 3 4 ... 6 7 »
Copyright MyCorp © 2024
Календарь
«  Апрель 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
ПРАЗДНИКИ СЕГОДНЯ
Праздники Украины
ЖИЗНЬ САЙТА
Форма входа